Avocado Olie

 

Onderscheid Mira avocado olie

De Mira avocado olie komt van Uyama farms uit het noorden van Ecuador (provincie Carchi) en is anders dan de avocado olie uit andere productielanden als bijv. Chili, Israël.

 

 • Mira Ecuador-avocado olie Ecuador-avocado olie-Ecuador-Uyama farms-waterbron

  De avocado’s van Uyama farms uit het noorden van Ecuador hebben meer kleur, smaak en geur door:
  - Ligging op de evenaar.
  - Een gemiddelde hoogte van de plantages op 1900 meter boven de zeespiegel.
  - Vruchtbare vulkanische bodem.
  - Water uit 7 natuurlijke waterbronnen.                                      

                                                                                                                

 • Alleen gezonde avocado’s worden gebruikt; géén overrijpe en/of rotte avocado’s.
 • Voor het rijpen van de avocado’s wordt de benodigde tijd genomen, dit gebeurt na de pluk van de avocado’s in zogenaamde rijpkamers.
 • Nadat de avocado-pitten verwijderd zijn, wordt  het vruchtvlees met schil (heeft geen invloed op de smaak) gemalen en gecentrifugeerd, waarbij de temperatuur niet hoger wordt dan 38o Celsius, waardoor alle goede voedingsstoffen behouden blijven.
 • Mira heeft een gefilterde avocado olie gemaakt van 2 soorten avocado’s: Hass en Fuerte en een ongefilterde avocado olie gemaakt van alleen de Hass avocado's. De gefilterde blend avocado olie is er in verschillende smaken.
 • Mira avocado olie is 100% natuurlijk.
 • De zuurgraad van Mira avocado olie is minder dan 1.
 • Mira avocado olie heeft een hogere viscositeit (stroperigheid) dan de meeste andere avocado en overige oliën.

 

Elke dag oogst, wekelijks Mira avocado olie productie

Door de ligging van de avocado farms op de evenaar zijn er nauwelijks seizoenen. Het gehele jaar door is er een voorjaarsklimaat, waardoor er elke dag geoogst wordt en er wekelijks een avocado olie productie is.

 

Filmpje Uyama farms

Op het volgende filmpje kunt U zien hoe het een en ander in zijn werk gaat op Uyama farms:

Uyamafarms avocado olie Farm and factory-Visualización.m4v

 

Een bijzonder verhaal over de Mira avocado olie van Uyama farms

Eind februari 2013 zijn de hoofdredacteur en fotograaf van het seizoensmagazine Culinaire Saisonnier met Fresh Chain op reis naar Ecuador geweest om o.a. de plantage van Mira avocado olie te bezoeken. Van dit bezoek is een mooie boeiende editorial gemaakt, waarin duidelijk de passie, de sfeer en het verhaal achter de avocado olie naar voren komt; zie Ecuadoriaanse avocado olie, meer dan zomaar een olie .

 

Gebruik van Mira avocado olie

Mira avocado olie is stroperig (heeft een hoge viscositeit), is dikker dan bijvoorbeeld olijfolie en de meeste andere avocado oliën, hierdoor:

 • is de olie zeer geschikt om er dressings en sausen mee te maken. Het werkt als een soort bindmiddel, waardoor er een homogene substantie ontstaat.
 • vormt de olie een laagje om het gerecht heen i.p.v. dat Mira avocado olie helemaal door het gerecht geabsorbeerd wordt. Hierdoor laat Mira avocado olie de smaak van het gerecht zelf beter tot zijn recht komen en heb je tevens minder Mira avocado olie nodig.
 • is Mira avocado olie zéér geschikt om in te bakken, te marineren en om in ovengerechten te gebruiken, omdat het verhit kan worden tot 223o Celsius.

Mira avocado olie is heerlijk in salades en vegetarische gerechten. Tevens is de olie zéér goed te combineren met wit vlees; bijvoorbeeld vis, kip en kalfsvlees.

 

Voorbeelden met Mira avocado olie

 • Brood in de olie dopen met bjvoorbeeld een beetje zeezout.
 • De Mira avocado olie gebruiken in salades. De salade zal er frisser uit blijven zien, doordat de olie er niet helemaal intrekt.
 • Verse avocado's in partjes snijden, verse koriander, een beetje paprikapoeder of zeezout en dan de avocado olie er overheen sprenkelen, super!
 • Voorgekookte aardappelpartjes bakken in de Original Mira avocado olie, de aardappelpartjes krijgen een heerlijk krokant laagje, wel gewoon rustig bakken.
 • Gamba's marineren in de Chili Breeze en daarna op een grillplaat of barbecue leggen, heerlijk! U zult merken, dat U niet zoveel olie nodig heeft en de Gamba's krijgen een heerlijke pittige smaak.
 • Stukjes kipfilet bakken in de Chili Breeze en later toevoegen aan risotto met spercieboontjes of prei, dan krijgt de risotto net even meer een bite.
 • Een moot tonijn marineren in de Original of Chili Breeze en daarna op de grillplaat of barbecue.
 • Een witte vis uit de oven gehaald, besprenkelen met avocado olie. U zult merken, dat de smaak van de vis beter tot zijn recht zal komen.
 • De 100% Hass Mira avocado olie is zéér verrassend om in zoete nagerechten te verwerken. Of een beetje 100% Hass avocado olie sprenkelen over een zoet nagerecht; voegt extra smaak toe en geeft met zijn frisgroene kleur een frisse uitstraling aan het gerecht.
 • De Andean Star is leuk bij een Carpaccio door zijn sterretjes!

 

Bewaartip voor Mira avocado olie

 • Donker bewaren met dop erop.
 • Temperatuur tussen 10o en 28o Celsius.

 

Gezondheid Mira avocado olie

Mira avocado olie bevat omega-3, omega-6 , Chlorofyl, Beta Sitosterol, lecithine, beta-caroteen en Glutathine, welke een van de krachtigste anti-oxidanten is. Voor meer info zie: www.miranaturals.com

 

Sociale hulp

Uyama farms geeft de omliggende avocado farms advies en hulp. Zo verkoopt Uyama farms jonge avocado planten aan de boeren voor een schappelijke prijs, helpt Uyama farms de boeren bij het planten en opkweken van de avocado planten tot en met het moment van de oogst van de avocado’s. Tevens koopt Uyama farms de avocado’s van de omliggende boeren voor een eerlijke marktprijs.

 

Mira avocado olie producten

 • 100% Hass avocado olie (ongefilterd), gemaakt van Hass avocado's, in 250 ml, liter, 1 gallon (3,79 liter), 5 gallon en 220 litervaten
 • Original avocado olie (gefilterd),gemaakt van Fuerte en Hass avocado's, in 250 ml, liter, 1 gallon (3,79 liter), 5 gallon en 220 litervaten
 • Chili Breeze; is Original met een infusie van Ecuadoriaanse Rocoto Chili pepertjes, in 250 ml, liter, 1 gallon (3,79 liter), 5 gallon en 220 litervaten
 • Andean Star; is Original met sterretjes gemaakt gedroogde avocado bladeren, in 250 ml

mira_avocado_olie-100_procent_hass-ecuador

mira_avocado_olie-original-ecuadormira_avocado_olie-chili_breeze-ecuadormira_avocado-olie-andean_star-ecuador

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanvulling assortiment

Avocado oliën: Omega Romance, Citrus Joy en Garlic & Spices én avocado boter. Zie onze nieuwe website: www.ecuadorsfinetaste.nl

   

Smaken

 • Smaak 100% Hass Mira avocado olie: zéér zacht, nootachtig, je proeft echt de avocado. De Hass avocado is die donkergroene/bruine bobbelige avocado en deze avocado is heel romig, als boter!
 • Smaak Original Mira avocado olie: zacht, nootachtig met een lichte citroensmaak. Deze olie is een blend van Hass en Fuerte. Fuerte is de frisgroene gladde avocado. Fuerte betekent kracht; deze olie is dan ook wat pittiger van smaak dan de 100% Hass.
 • Smaak Chili Breeze: door toevoeging van een Chili pepertje heeft deze olie een milde pittige nasmaak.
 • Smaak Andean Star: de sterretjes voegen aroma aan het gerecht toe, een notensmaak. Bij verhitting wordt er nog meer aroma afgegeven. De sterretjes kunnen gewoon gegeten worden; gedroogde avocado bladeren zijn gezond!

 

Mira avocado olie is te verkrijgen bij:

Zie: Waar te koop? in rechter kolom onder Home

 

Bronzen en zilveren medaille Mira avocado olie

Op 11 april 2013 ontving Mira 2 medailles bij de AVPA contest in Parijs. Zilver voor de 100% Hass ongefilterde avocado olie en brons voor de Original avocado olie; blend van 20% Fuerte en 80% Hass, gefilterd.

         

 

AVPA

Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles = agentschap voor de ontwikkeling van landbouwproducten, met name gericht op plantaardige oliën en koffie. Het AVPA is een organisatie zonder winstoogmerk en is opgericht in 2003. Het AVPA heeft als doel om bijzondere kwaliteit producten te waarderen middels het ontdekken, het bekend maken van deze producten en het geven van middelen aan deze producten; hoofdzakelijk gericht op de smaak.

 

AVPA Contest

Het AVPA Contest is een wedstrijd waar producenten met hun producten aan kunnen deelnemen. Een jury, samengesteld uit professionals van bedrijven in eetbare oliën, grote chefkoks waarvan bepaalde koks een ster hebben en smaak amateurs, proeft de producten blind. Complexiteit, subtiliteit, aromatische harmonie zijn kwaliteits criteria. Voor een samenhang tussen de culturele deskundigheid en taalwetenschap is de jury van Franse gastronomische cultuur.

 

Voordelen certificaties

Een van de grootste voordelen voor de producent is erkenning van verrichtte werk door een onpartijdige jury. Tevens is het een mogelijkheid om je te onderscheiden van andere producenten.

Een van de grootste voordelen voor de consument is de garantie van een kwaliteitsproduct en een teken van erkenning in de “jungle” van de labels.

Klik op de foto voor een vergroting